Meeleavaldajad lükkasid Mubaraki pakkumise tagasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahriri väljakule kogunenud rahvamass nõuab president Hosni Mubaraki tagasiastumist.
Tahriri väljakule kogunenud rahvamass nõuab president Hosni Mubaraki tagasiastumist. Foto: SCANPIX

Egiptuse kauaaegse presidendi Hosni Mubaraki lubadus septembrikuiste presidendivalimiste järel võimult taanduda ei rahulda tema tagasiastumist nõudvaid meeleavaldajaid.

Sajad tuhanded egiptlased kogunevad taas Kairos asuvale Tahriri väljakule, et nõuda riigipea lahkumist. Väidetavalt on tegemist suurima protestiga alates 25. jaanuarist, mil meeleavaldused puhkesid, vahendas BBC.

Mubarak tegi ettepaneku jätkata vaatamata rahva ülestõusule presidendiametis kuni septembrikuiste presidendivalimisteni, et vältida riigis võimuvaakumiga tekkivat kaost. Tema sõnul võib seda enda huvides ära kasutada riigis keelatud Islami Vennaskond ning see poleks riigi stabiilsuse huvides. 

Meeleavaldajad nõuavad aga Mubaraki kohest tagasiastumist vaatamata väidetele, nagu oleks riigipea andnud käsu teha mitmeid muudatusi seadusandlusesse, mis annaksid opositsioonile suurema sõnaõiguse ning piiraksid presidendi volitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles