Vaatluskeskus: Aleppos hukkus Vene õhulöökides 16 tsiviilisikut (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mees leinab majarusudes oma kodu ja lähedasi. Foto on tehtud täna, 11. oktoobril 2016.
Süüria mees leinab majarusudes oma kodu ja lähedasi. Foto on tehtud täna, 11. oktoobril 2016. Foto: SCANPIX

Vene õhurünnakutes Aleppo ülestõusnute kontrolli all olevatele linnaosadele sai teisipäeval surma vähemalt 16 tsiviilisikut, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus, kelle sõnul õhulöögid olid viimaste päevade ägedaimad.

Vabaühenduse teatel hukkus Aleppo idaosas Bustan al-Basha ja Fardose linnajagudes 16 tsiviilisikut, nende seas neli last.

«Tegemist oli Vene õhujõudude ägedaimate rünnakutega alates 5. oktoobrist, kui Süüria režiim teatas pommitamise piiramisest,» ütles vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

AFP korrespondent nägi Bustan al-Qasri linnajaos üht hävinud mitmekorruselist kortermaja. Vabatahtlikud päästeorganisatsiooni Valged kiivrid liikmed tõmbasid rusudest välja kaks elutut last.

Vaatluskeskus tuvastab enda sõnul õhurünnakute sooritaja lennuki tüübi, asukoha, lennumustrite ning laskemoona järgi.

Süüria režiimiväed on Aleppo ülestõusnute käes olevates linnaosades Vene õhurünnakute toel järk-järgult edasi liikunud alates pealetungi alustamises 22. septembril.

Vaatluskeskuse sõnul on Süüria ja Vene õhurünnakutes sestsaadik surma saanud vähemalt 290 inimest.

Süüria režiimiväed teatasid 5. oktoobril, et piiravad pommitamist Aleppo idaosas ning kutsusid tsiviilelanikke ülestõusnutest eemale hoidma.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles