Video: Trumpi teatel ei pruugi ta nõustuda USA presidendivalimise tulemusega (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton ja Donald Trump
Hillary Clinton ja Donald Trump Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklastest presidendikandidaat Donald Trump teatas viimases, kolmandas teledebatis, et ta ei pruugi nõustuda presidendivalimise tulemusega.

Trump on varem öelnud, et kampaania jooksul on ta kogenud ebaõiglust ja valimispettus võtab temalt tõenäoliselt võidu, edastab The Independent.

Debatijuht küsis Trumpilt, et kui ta valimised kaotab, kas ta nõustub valimistulemusega.

«Ootame-vaatame, seni on pilt olnud üsna halb. Hillary Clinton ei oleks pidanud saama kandidaadiks, sest ta on pannud toime tõsiseid kuritegusid. Need valimised on juba ette tema kasuks kallutatud, lisaks on meedia Clintoni poolel. Ma ei pruugi seega valimistulemusega nõus olla,» teatas vabariiklaste kandidaat.

Poliitikavaatlejate teatel ei ole mitte ükski presidendikandidaat varem seadnud nii otsesõnaliselt võimalikku valimistulemust kahtluse alla. Ekspertide arvates tõmbas Trump endale selle seisukohaga «vee peale», kuid ta ei saa sellest ise aru. 

«Meedia teeb mind maha ja seda, millega mind rünnatakse, on väga palju. Nad mürgitavad valijaid, kuid nende kahjuks näevad valijad meediat läbi,» lisas Trump.

See oli Trumpi viide meedias laialt kajastatud 2005. aasta skandaalsele videole, millel teda on kuulda naiste kohta roppusi kasutamas.

Hillary Clinton nimetas Trumpi kommentaari valimistulemuste mittetunnustamise kohta kohutavaks.

«Vaatame tõele näkku, mida ta ütles ja mida ta mõtles. Ta alavääristab demokraatiat ja paneb üllatama, et suurpartei esindajana ta midagi sellist ütleb. Tema seisukohavõtud on otsene viide, et ta ei sobi presidendiametisse,» teatas Clinton.

Samas teatas Donald Trumpi tütar Ivanka Trump, et kindlasti ta isa lõpuks nõustub valimistulemusega.

«Kas ta võidab või mitte, kuid olen kindel, et ta nõustub tulemusega. Samas tahab ta võita, sest just sellepärast ta kandideeris. Mu isal on väga selged arusaamad, mis on tema jaoks õige ja mis vale,» teatas tütar.

USAs on valmispäev 8. novembril. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles