Allikas: Moskva idaosas leiti laokile jäänud sõjamoonavagun (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee Moskvas.
Raudtee Moskvas. Foto: SCANPIX

Eriteenistuste töötajad leidsid rohkem kui 200 kasti lahingumoona kaubavagunist, mis asus teadmata aja Moskvas ühel raudtee umbteel, ütles täna Interfaxile allikas korrakaitseorganist.

«Vagunist leiti rohkem kui 200 kasti miini- ja raketiheitjamoona. Praegu selgitatakse nende päritolu,» ütles agentuuriga vestelnu.

Ta märkis, et lahingumoonavaguni avastasid eriteenistuste töötajad operatiivotsingumeetmete käigus haakimisteedel. «Keegi ei valvanud seda. Praegu tuvastatakse, millal täpsel see sinna veeretati,» lausus allikas.

Venemaa kaitseministeerium teatas hiljem, et seisvas vagunis asuv sõjamoon on määratud ühele Moskva lähedal asuvale sõjaväeosale ega kujuta endast ohtu. «Sõjamoona transporditi olemasolevate ohutusreeglite kohaselt. Kõiki laenguid toimetati edasi lahtivõetuna ja need on ohutud. Kogu teeloleku aja jooksul tagati neile kohane valve,» edastas ametkond.

Ministeeriumi andmetel oli Moskvasse Perovo-1 saabunud kaubarongi kuulunud vagunis olev sõjamoon määratud ühele Moskva lähedal asuvale Lääne sõjaväeringkonna üksusele.

«Peagi saadetakse moon eelnevalt määratud marsruudil edasi,» kinnitas ministeerium.

Ennist öeldi Moskva raudtee pressiteenistusest, et korrakaitseametkondade töötajad kontrollivad kaubavagunit, millest täna avastati arvatavasti lahingumoona.

«Korrakaitseametkonnad kontrollivad vedurijaama Perovo-1 kaubajaamas peateedest eemal vagunit, milles on kahtlased esemed, arvatavasti sõjamoon. Rongiliiklusele see ohtu ei kujuta,» öeldi pressiteenistusest täna Interfaxile.

Tema sõnutsi töötavad Kurski ja Gorki reisivaksal korrapäraselt. «Kõik linnalähi- ja reisirongid sõidavad nagu tavaliselt,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles