Pakistani vennad torkasid oma õel silmad peast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Pakistani politsei võttis kinni kaks venda, kes tahtsid tappa niinimetatud aumõrva käigus oma õe. Väidetavalt õngitsesid nad välja tema silmad ning lõikasid maha jalad.

Arvatakse, et mehed kasutasid oma 40-aastase õe Sahreefan Bibi pimestamisel nuga. Seejärel asusid nad naise jalgade kallale ja põgenesid sündmuskohalt. Naine viidi teisipäeval kohalikku maahaiglasse, kust ta transporditi edasi Multani linna. Ta viibib kriitilises seisundis.

Pakistani väljaande Express Tribune andmeil otsib politsei taga Muhammad Afzali ja Mohammad Muniri nimelisi vendi. Juurdlus avati ka kolmanda mehe Muhammad Aslami suhtes, kes olevat aidanud naist sündmuskohta meelitada. Sahreefani tütar Nusrat selgitas oma onude motiive: nad süüdistasid naist selles, et too olla röövinud Afzali tütre.

Eelmisel aastal tapeti aumõrvade käigus Pakistanis kokku 1096 naist. Inimõiguslaste hinnangul lasti enamus neist maha, kuid levinud vahendiks olid ka happerünnakud. Aastal 2013 oli sarnaseid juhuseid 869.

Oktoobri alguses sulgesid Pakistani rahvasaadikud seaduseaugu, mis lubas aumõrvade korraldajatel karistusest pääseda. Uue korra järgi saavad süüdlased 25 aastat vangistust – hoolimata sellest, kas ohvrite pereliikmed neile andestavad või mitte. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles