ISISe aladel võib vale aluspesu eest saada surmanuhtluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt, mis reguleerib pesu kandmist.
Silt, mis reguleerib pesu kandmist. Foto: twitter

Iraagi vägede Mosulile lähenedes tuleb päevavalgele üha uusi aspekte elust äärmusrühmituse hirmuvalitsuse all. Näiteks ranged piirangud aluspükste kandmise osas, kirjutab CNN.

Iraagi valitsusväed leidsid iidsete Hamman al-Alili termide juurest Mosulist lõunas sildi, mis juhendab Islamiriigi aladel elavaid inimesi, millist aluspesu kanda. Reeglite rikkumise eest on määratud rasked karistused.

Plakat kujutab erinevaid läänemaailmas levinud meeste aluspükse, millele on peale tõmmatud punane rist. Selle asemel soovitatakse kanda pikki lohvakaid nabast põlvini ulatuvaid pükse või ümber keha seotud rätti.

ISISe eest põgenevad inimesed on teatanud reeglite rikkumisele järgnenud ränkadest karistustest – pea maha võtmine, piitsahoobid, vangistus või džihadistide heaks tunnelite kaevamine on mõnedest pesuetiketi vastu eksimise eest antavatest nuhtlustest.

Islamiriigi regulatsioonid laienevad peale pesu veel paljudele muudele asjadele. Näiteks on keelatud televiisori vaatamine või muusika kuulamine, keelatud on telefonikõned, suitsetamine ja juuste lõikamine.

Kuid viimatine avastus näitab, kui sügavale inimeste privaatsfääri džihadistid on tunginud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles