Patiseisus ISIS võtab kasutusele aina enam lapsterroriste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjategevuses haavata saanud lased Iraagis.
Sõjategevuses haavata saanud lased Iraagis. Foto: Reuters/ScanPix

ISISe terroristid on Iraagis viimase nädala jooksul tapnud mitmeid väidetavaid spioone või desertööre ning saadavad nüüd nende asemel võitlustulle juba 12-aastaseid suitsiidivöödega poisse, vahendab Guardian.

Mosulis viibivad pealtnägijad kirjeldavad, kuidas ISIS kasutab kümneid tuhandeid tsiviilelanikke inimkilbina, sest Iraagi koalitsiooniväed survestavad neid aina enam.

Kõik elanikud, keda kahtlustatakse Iraagi valitsusvägedega koostöö tegemises, tapetakse- tihti avalikel hukkamistel. Mitmed Mosuli kodanikud kirjeldasid Guardianile, et ISIS tapab inimesi juba nii tühiste asjade eest, nagu seda on mobiiltelefoni või SIM-kaardi omamine.

Esmaspäeval leidsid valitsusväed Mosuli lähedalt maa-aluse vangla, kus hoiti 961 meest ja poissi. Osad neist olid vangistatud meetri kõrgustesse ja poole meetri laiustesse puuridesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles