Video: Poola ajakirjanik sai Vene telesaates rusikaga näkku (20)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola ajakirjanik Tomasz Maciejczuk keskel.
Poola ajakirjanik Tomasz Maciejczuk keskel. Foto: Youtube'i kuvatõmmis

Poola ajakirjanik sai löögi näkku, kui oli Vene telekanali TV Tsentr arutelusaates teatanud, et ukrainlased tahavad elada nagu normaalsed inimesed, mitte pasa sees nagu venelased.

Ajakirjanik Tomasz Maciejczuki rünnakut sisalduv saade ei jõudnud kunagi eetrisse, kuid üleeile riputas telekanal videolõigu üles Youtube'i, kirjutab väljaanne Moscow Times.

Lööjaks osutus endine Ukraina parlamendisaadik Maidani-eelsest ajast Ihor Markov, keda Ukraina võimud on Odessa 2007. aasta mässude tõttu tagaotsitavaks kuulutanud.

Konflikt puhkes siis, kui arutelu liikus Vene keskmiste palkadega seotud teemale. Maciejczuk sõnas, et Vene majandus on selles vallas silmatorkavalt maha jäänud. «Kui tahame siin rahast rääkida, siis soovin Rumeeniat võidu puhul õnnitleda. Ja teate miks? Sest tänapäeval on keskmine palk kõrgem kui Venemaal. Ja ka Lätis on see kõrgem.»

Kui talt uuriti Ukraina kohta, ütleski Maciejczuk oma kuulsa lause: «Ukrainlased tahavad elada nagu normaalsed inimesed, mitte pasa sees, nagu teie Venemaal.»  

Seepeale viskas saatejuht Roman Babjan talle paberi näkku ja karjus: «Teie olete need, kes pasa sees elavad!»

Pärast seda puhkes tuli ja Maciejczuki üritati stuudiost minema saada. Poolakas keeldus ja väitis, et venelased teevad poolakate, lätlaste, eestlaste ja leedukate aadressil tihti palju solvavamaid märkusi.

Maciejczukiga on praegu kõik korras ning suhtlusvõrgustikus Vkontakte jäi ta oma seisukohtadele kindlaks. Vene riigimeedia kirjeldas toimunut aga kui järjekordse välisajakirjaniku russofoobset purset.

Konflikt hakkab lahti rulluma videos alates hetkest 24.24.

Kommentaarid (20)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles