Boespflug: äärmuslaste rünnakud kunsti vastu ei ole midagi uut

, ajakirjanik, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detail osaliselt hävitatud büstist, mis pärineb 2. või 3. sajandist. Kuju võideti tagasi Islamiriigi valdusest ja asub hetkel Colosseumis.
Detail osaliselt hävitatud büstist, mis pärineb 2. või 3. sajandist. Kuju võideti tagasi Islamiriigi valdusest ja asub hetkel Colosseumis. Foto: Gregoiro Borgia / AP / Scanpix

Viimase kahe aasta jooksul on Islamiriigi džihadistid hävitanud Süürias ja Iraagis muistseid kultuurimälestisi ja muuseumieksponaate, kuid see on vaid üks viimaseid näiteid äärmuslaste rünnakutest kultuurimälestiste või kunsti vastu.

Prantsuse ajaloolane, endine katoliku preester François Boespflug (71) rääkis religioossete kujundite vastu toime pandud rünnakute ajaloost.

Mis on ühist 2001. aastal Talibani poolt Afganistanis toime pandud Bamiyani hiid-Buddhade hävitamisel, Al-Qaedaga seotud rühmituste rünnakutel Malis Timbuktu mausoleumide vastu ja kahe kõige tähtsama templi hävitamisel Süürias Palmyra linnas Islamiriigi džihadistide poolt?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles