Sama mõjukas kui Putin

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Setšin ja Vladimir Putin mais 2014 Peterburi majandusfoorumil.
Igor Setšin ja Vladimir Putin mais 2014 Peterburi majandusfoorumil. Foto: Sergei Karpuhhin/Reuters/Scanpix

Venemaal kogu eliidi pahviks löönud majandusarenguminister Aleksei Uljukajevi vahistamine ja koduarestis hoidmine pani osa eksperte otse küsima, kas president Vladimir Putin ikka teadis sellest. Või ehk on tema endine abi, riigi suurima naftafirma Rosnefti juht Igor Setšin koos teda toetava FSB tiivaga juba nii võimsaks saanud, et seadis Venemaa riigipea lihtsalt fakti ette?

See on Venemaale midagi väga uut, et tõsiselt võetavas meedias ilmuvad arvamused, mis seavad kahtluse alla Putini kui viimase instantsi kõigi oluliste otsuste langetamisel.

Aastaid Kremli ja presidendi tegevust kajastavate ajakirjanike siseringi (nn Kremli pool) kuuluv Venemaa mõjukaima ärilehe Vedomosti ajakirjanik Aleksandra Prokopenko kirjutas nädala algul, et riigi tippametnike seas valitseb teatud mõttes paanika ja peataolek, sest nad ei saa enam aru, kuidas otsuseid vastu võetakse.

«Uljukajevi kinnipidamine on selles mõttes näitlik: keegi ei tea täpselt, kas president ikka andis käsu pidada ebasoosingusse sattunud minister kinni või oli see silovik’ide (nii kutsutakse Venemaal jõuametnikke – J. P.) isetegevus,» kirjutas Prokopenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles