USA erukindral muretseb Venemaa sammude pärast Baltimaade ümbruses (72)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iskander-M raketisüsteem.
Iskander-M raketisüsteem. Foto: Juri Smitjuk/TASS/Scanpix

USA erukindral Jack Keane avaldas muret Venemaa võimaliku rünnaku pärast Baltimaadele, et heita väljakutse Ühendriikide presidendiks valitud Donald Trumpile ja NATO riikidele, kirjutab Briti meedia.

Venemaa on paigutanud Baltimaade ja Poola vahel asuvasse Kaliningradi oblastisse tuhandeid sõdureid, sõjatehnikat, tuumarelva kandevõimega rakette ja rannikukaitse raketisüsteeme.

Keane usub, et Vene vägede liigutamine viitab sellele, et president Vladimir Putin võib kavandada Baltimaade okupeerimist sarnaselt Ukrainale kuuluvale Krimmi poolsaarele, vahendas Briti tabloidleht Daily Mirror.

Erukindral, kes lükkas tagasi Trumpi ettepaneku asuda USA kaitseministriks, ütles ajalehele Times, et venelased avaldavad Baltimaadele arvestatavat survet ning õhus on tegelik võimalus esitada NATO-le väljakutse Ida-Ukrainas toimuvat meenutava sõjalise hübriidokupatsiooniga.

NATO hinnangul on Venemaal Kaliningradis umbes 225 000 sõdurit. Viimastel kuudel on oblastis korraldatud mitu sõjaväeõppust.

«Kaliningradis käib sõjalise võimekuse ulatuslik suurendamine, mis hõlmab vägesid, laeva- ja lennukitõrjerakette,» lausus Keane.

Erukindral vihjas, et Putin üritab röövida USA-lt ja NATO liitlastelt selles Ida-Euroopa piirkonnas sõjalist eelist õhus ja merel.

NATO hinnangul on Venemaal Kaliningradis umbes
225 000 sõdurit. Viimastel kuudel on oblastis korraldatud mitu sõjaväeõppust.

Trump vannutatakse USA presidendiks 20. jaanuaril.

Keane on endine USA maavägede ülema asetäitja.

Kommentaarid (72)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles