USA arvataval uuel välisministril on otsene seos Putiniga (93)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Exxon Mobile tegevjuht Rex Tillerson ja Venemaa president Vladimir Putin.
Exxon Mobile tegevjuht Rex Tillerson ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Mudrats Alexandra/ITAR-TASS/Scanpix

USA tulevane president Donald Trump nimetab tõenäoliselt oma välisministriks nafta- ja gaasikorporatsiooni Exxon Mobile tegevjuhi Rex Tillersoni, kellel on otsene seos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, vahendab Guardian. 

Venemaale kehtestatud majandussanktsioonid on pidurdanud Exxoni koostööd Rosneftiga ja Tillerson on avalikult kaubanduspiiranguid ka kritiseerinud. 2011. aastal allkirjastatud lepe Rosneftiga, mille abil kütusefirmad oleksid ligi pääsenud Arktikas on Putini sõnul väärt umbes 500 miljardit dollarit.

2013. aastal autasustas Kreml Tillersoni sõprusordeniga. Aasta hiljem, kui Venemaa Krimmi annekteeris ja Euroopa Liit ning USA Venemaale seetõttu sanktsioonid kehtestasid, kritiseeris Tillerson avalikult lääne poliitikat.

Eile märkis endine USA suursaadik Moskvas Michael McFaul, etTillerson on väga lähedane ka Rosnefti tegevjuhi ja endise asepeaministri Igor Setšiniga, kes on samuti Putini hea sõber. Setšin oli üks isikutest, keda kehtestatud sanktsioonidega otseselt silmas peeti. 

Kommentaarid (93)
Copy
Tagasi üles