Filipiinide president tappis kurjategijaid, et politseile eeskuju näidata (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide president Rodrigo Duterte.
Filipiinide president Rodrigo Duterte. Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix

Filipiinide presidendi Rodrigo Duterte sõnul tappis ta Davao linnapeana isiklikult arvatavaid kurjategijaid, et politseile eeskuju näidata.

Duterte ütles seda esmaspäeva hilisõhtul kõnes ärimeestele, kui rääkis käimasolevast narkovastasest kampaaniast. See hoogustus pärast tema ametisse astumist 30. juunil ning sestpeale on politseinikud ja tundmatud eraisikud tapnud tuhandeid inimesi.

Duterte oli Davao meer enamiku viimasest 20 aastast ning tema sõnul toetas ta nüüd riiklikul tasandil toimuvat kampaaniat omal ajal ka Davaos.

«Davaos tegin seda tavaliselt isiklikult. Lihtsalt, et näidata sellidele (politseile), et kui mina saan seda teha, siis miks mitte ka teie,» ütles president. «Sõitsin Davaos mootorrattaga ning lihtsalt patrullisin tänavaid – otsisin tüli, otsisin tõsimeeli vastasseisu, et saaksin tappa.»

Inimõiguslased on varem süüdistanud Dutertet surmasalkade töö korraldamises Davaos. President on oma seotust surmasalkadega nii kinnitanud kui ka ümber lükanud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles