Peskov: Putin peab Nõukogude Liidu lagunemist endiselt katastroofiks (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude sümboolika Venemaal
Nõukogude sümboolika Venemaal Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Vene president Vladimir Putin peab Nõukogude Liidu lagunemist endiselt selle alal elanud rahvastele katastroofiks ja Nõukogude-järgses ruumis peab aset leidma mingi lõimumisprotsess, ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov.

«Putin arvab endiselt, et see oli õnnetus rahvaste jaoks, kes elasid ühise liitriigi katuse all. See oli õnnetus, mis paiskas meid arengus märgatavalt tagasi,» ütles Peskov teleusutluses.

Samas märkis ta, et praegu ei saa rääkida mingitest protsesside tagasipööramisest. «Kuid loogika nõuab endise Nõukogude Liidu alal uut lõimumist. Ja selles osas näeme just Sõltumatute Riikide Ühendust (SRÜ),» märkis Kremli pressiesindaja.

Peskov märkis, et see on keeruline protsess, kuid muud võimalust ei ole. «Me näeme, et SRÜs küpsevad märksa dünaamilisemad, tihedamad koostööformaadid, sellised nagu Euraasia majandusühendus. Selles uues lõimumises valitseb siiski loogika ja see on hea,» kinnitas Peskov.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles