Obamade kohta rassistlikke märkusi teinud Trumpi kampaaniatoetaja ei astu tagasi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Paladino.
Carl Paladino. Foto: GARY WIEPERT/REUTERS/SCANPIX

Carl Paladino, kes ütles, et tahaks näha presidenti hullulehmatõppe suremas ja esileedit gorillaga elamas, ei kavatse tagasi astuda, hoolimata sellest, et hariduskolleegium ta välja hääletas, vahendab The Guardian.

Donald Trumpi New Yorgi kampaaniatoetaja, kes tegi äärmiselt solvavaid märkusi Barack ja Michelle Obama kohta, sõnas, et ei kavatse Buffalo hariduskolleegiumist tagasi astuda, kuigi ta sealt eile välja hääletati.

Miljonärist ettevõtja Carl Paladino ütles eelmisel nädalal kohalikule ajalehele, et sooviks näha Barack Obamat hullulehmatõve kätte suremas ja esileedit gorillaga Zimbabwes elamas.

Mees lisas hiljem, et kommentaaridel ei olnud mingit pistmist rassiliste eelarvamustega, vaid tegu oli «vana aja huumoriga», mille eesmärk oli inimeste tähelepanu saada.

Väljaanne Artvoice küsis Paladinolt, mida ta sooviks näha 2017. aastal juhtuvat.

«Barack Obama nakatub hullulehmatõppe pärast seda, kui tabatakse lehmaga teolt. Ta sureb enne kohtuistungit ja maetakse karjamaale [Obama nõuniku] Valerie Jarretti kõrvale, kes on surnud mõni nädal varem mässu õhutamises ja riigireetmises süüdi mõistetuna. Džihadistist kongikaaslane ajas ta hea inimesega segamini ja lõikas tal pea maha,» vastas Paladiono väljaandele.

Ta jätkas Michelle Obama kohta: «Ma tahaks näha teda tagasi meheks muutumas ja naasmas Zimbabwesse, kus ta elab toredasti koopas gorilla Maxiega.»

Eilsel erikohtumisel hääletas Buffalo hariduskolleegium häältega 6-2 Paladiono lahkumise poolt, paludes osariigil ta ametist eemaldada, kui ta ise 24 tunni jooksul ei peaks lahkuma.

Paladino, kes ise kohtumisel ei osalenud, sõnas aga, et ei kavatse tagasi astuda. Kolmapäeval õigustas ta end raadiosaates: «Ma olen muutuste tooja. Ma olen see inimene, kes paljastab selle düsfunktsionaalse ja korrumpeerunud koolisüsteemi telgitagused ning nüüd nad tahavad, et ma lahkuksin.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles