Meedia: Trump nimetab väimehe ilmselt kõrgeks nõunikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jared Kushner ja Ivanka Trump
Jared Kushner ja Ivanka Trump Foto: SCANPIX

USA presidendiks valitud Donald Trumpi väimees Jared Kushner nimetatakse eeldatavasti presidendi kõrgeks nõunikuks, teatasid esmaspäeval NBC News ja teised Ühendriikide telekanalid.

35-aastane Kushner oli oma äia äärmiselt mõjukas, kuid enamasti tahaplaanile hoidev usaldusalune valimiskampaania ajal, kuid praegu on õhus õiguslikud küsimused, mis võivad võimalikku uude ametisse asumist komplitseerida.

«Härra Kushner teeb kõik föderaalsete eetikaseaduste järgimiseks ning me oleme seoses eelseisvate sammudega konsulteerinud valitsuse föderaalse eetikabürooga,» lausus Kushneri advokaat oma avalduses.

Kinnisvaraarendaja ja ajakirjakirjastaja Kushner, kellel arvatakse olevat suuri teeneid äia valituks saamisel, on abielus Trumpi vanima tütre Ivankaga.

Föderaalne nepotismiseadus, mis võeti vastu, kui president John F. Kennedy oma venna justiitsministriks nimetas, keelab presidendil sugulasi tööle võtmast.

Kuid Trumpi nõunikud on varem öelnud, et tegevusruumi võib olla rohkem, kui asi puudutab ametit Valges Majas, mitte valitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles