Senaatorid tahavad piirata Trumpi võimalusi tühistada Vene-sanktsioone (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senaator Chuck Schumer
USA senaator Chuck Schumer Foto: AFP / Scanpix

USA senati demokraatide liider Chuck Schumer teatas, et ta astub koos rühma demokraatidest ja vabariiklastest senaatoritega samme, et mitte anda president Donald Trumpile võimalust ilma kongressi nõusolekuta leevendada või tühistada Venemaa vastu kehtestatud sanktsioone.

Schumer ütles intervjuus telekanalile ABC News, et seaduseelnõu, mis esitatakse kongressile sel nädalal, on koostatud vastuseks võimalusele, et ametisseastunud Trumpi administratsioon võib pakkuda Moskvale sanktsioonide tühistamist vastutasuks Vene tuumaarsenali vähendamise eest.

Senaatori hinnangul oleks "selline vahetuskaup õigustamatu".

"Sanktsioonide muutmine arvestades seda, mida Venemaa tegi Ukrainas, tema ähvardused Balti riikide suhtes, samuti tema selged püüded sekkuda meie valimistesse - oli sellel mõju või mitte - on meile oht, millega me ei olnud seni Ameerika ajaloos kokku puutunud," seletas ta.

Demokraadist senaator lisas, et tema kolleegid vabariiklaste ridadest John McCain ja Lindsey Graham toetavad seaduseelnõud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles