Saksa politsei otsis läbi paremäärmuslaste kodusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reichsbuergeri liikmetelt novembris korraldatud reidi käigus konfiskeeritud relvad.
Reichsbuergeri liikmetelt novembris korraldatud reidi käigus konfiskeeritud relvad. Foto: Roland Weihrauch/AP/Scanpix

Saksamaal otsis umbes 200 politseinikku täna varahommikul läbi 12 korterit seoses paremäärmusliku rühmitusega, mida süüdistatakse politsei, varjupaigataotlejate ja juutide ründamise kavatsuses.

12 isiku kodud otsiti prokuröri teatel läbi, sest neid kahtlustati paremäärmusliku organisatsiooni loomises. Süüdistuse sai kuus kahtlusalust, kes väidetavalt sotsiaalmeedias rühmitusele aluse panid ja 2016. aasta alguses relvastatud rünnakuid planeerima hakkasid.

Lisaks kahtlustatakse seitset inimest rühmitusele relvade vahendamises.

Kohaliku meedia andmetel oli tegemist Reichsbuergeri- nimelise liikumisega, mida süüdistatakse ühe politseiniku tapmises ja kolme haavamises oktoobris Lõuna- Saksamaal korraldatud reidi käigus. Augustis avas Reichsbuergeri liige ja endine Mister Saksamaa tule politseiniku pihta, kes oli tulnud teda majast välja tõstma. Konfliktis sai tõsiseid vigastusi 41-aastane tulistaja ise.

Reichsbuergeri- liikumine ei tunnusta Saksamaa Liitvabariiki, vaid usub hoopis Saksa impeeriumi (reichi) jätkumisse. Seetõttu ei maksa paljud selle liikmed makse ja trahve. Ametnike hinnangul on Reichsbuergeril tuhendeid liikmeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles