USA välisministeerium astus Trumpile vastu ja ennistas 60 000 kehtetut viisat (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Sipa USA/ScanPix

USA välisministeerium muutis laupäeval oma varasemat otsust tühistada seitsme moslemiriigi kümnete tuhandete kodanike viisad seoses föderaalkohtuniku otsusega, mis külmutas president Donald Trumpi vastuolulise reisikeelu määruse.

Otsuse muutmine tähendab, et umbes 60 000 inimese viisad on taas kehtivad.

Hetkel võivad Trumpi määruses kehtestatud seitsme riigi - Iraagi, Iraani, Jeemeni, Liibüa, Somaalia, Sudaani ja Süüria elanikud, kel on kehtiv viisa, reisida Ühendriikidesse, seisis ministeeriumi teates.

Välisministeerium märkis, et tühistamisotsuse muutmisotsuse aluseks oli justiitsministeeriumilt laekunud ametlik teade Washingtoni osariigi föderaalkohtuniku reedese otsuse kohta.

Seattle'i ringkonnakohtunik James Robart peatas ajutiselt Trumpi reisikeelu määruse ning tema otsus jõustus koheselt kõikjal Ühendriikides.

Washingtoni kuberner Jay Inslee nimetas kohtuniku langetatud otsust suureks võiduks, kuid märkis, et sellega pole asi muidugi veel läbi.

Trump naeruvääristaski laupäeval kohtunikku ja tema otsust ning lubas kohtuniku otsuse ümber muuta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles