Malaisia pidas Kim Jong-nami mõrva asjus kinni kolmanda kahtlustatava (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-Nam.
Kim Jong-Nam. Foto: JUNG YEON-JE/AFP/Scanpix

Malaisia politsei pidas täna kinni kolmanda inimese, keda kahtlustatakse seotuses Põhja-Korea liidri poolvenna mõrvaga Kuala Lumpuri lennujaamas.

Väidetavalt oli meesterahvas, kelle rahvuslikku kuuluvust ei avaldatud, politsei sõnul täna varemalt arreteeritud indoneeslase kaaslane.

«Ta peeti kinni seoses uurimisega, sest ta on teise kahtlusaluse poiss-sõber,» ütles Reutersile politseijuht Abu Samah Mat.

Indoneesia passiga naine peeti kinni täna öösel, eile vahistati 28-aastane naine, kellel oli Vietnami pass.

Malaisias suri esmaspäeval teel haiglasse mees, kes on Lõuna-Korea sõnul Kim Jong-nam, Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poolvend.

Kim Jong-nam jõudis enne suremist teel haiglasse öelda, et teda rünnati keemilise pihustiga. Teda piserdati pihustist esmaspäeval lennujaama ostukeskuses ja ta otsis abi infoletist, kurtes valu. Mees toimetati lennujaama arstipunkti, kuid ta suri teel haiglasse.

Malaisia politsei asejuht Tan Sri Noor Rashid Ibrahim ütles riiklikule uudisteagentuurile Bernama, et päeva jooksul on oodata veel mitme isiku vahistamist.

Malaisia loovutab Põhja-Korea liidri poolvenna surnukeha Pyongyangile

Malaisia asepeaminister teatas täna ajakirjanikele, et Malaisia loovutab Põhja-Korea liidri poolvenna surnukeha Pyongyangile, kuid seejuures järgitakse teatud protseduure.

Ahmad Zahid Hamidi kinnitas, et Põhja-Korea on esitanud vastava taotluse.

«Meie poliitika on see, et me peame austama meie kahepoolseid suhteid iga välisriigiga,» sõnas ta.

Ta kinnitas, et esmaspäeval Kuala Lumpuri lennujaamas mõrvatud mees oli Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poolvend Kim Jong-nam.

Lõuna-Korea meedia teatel kasutas 45-aastane Kim Malaisias viibides passi, mis oli välja antud Kim Cholile. See oli üks tema varjunimedest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles