Vene vari laskus USA justiitsministri kohale

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Sessions vastse haridusministri Betsy DeVosi (taga) ja transpordiministri Elaine Chao vahel teel kuulama presidendi sellenädalast esinemist Kongressis.
Jeff Sessions vastse haridusministri Betsy DeVosi (taga) ja transpordiministri Elaine Chao vahel teel kuulama presidendi sellenädalast esinemist Kongressis. Foto: J. Scott Applewhite / AP / Scanpix

Vastne USA justiitsminister Jeff Sessions pidas Ühendriikide presidendikampaania ajal maha kaks vestlust Vene suursaadiku Sergei Kisljakiga, mille ta oma kuulamise ajal senatis maha vaikis.

Esindajatekoja demokraatide liider Nancy Pelosi teatas üleeile õhtul, et tema hinnangul peaks sellist olulist teavet vaka all hoidnud Sessions tagasi astuma. «Sessions ei sobi meie riigi tippõiguskaitseametnikuks ja peaks tagasi astuma,» leidis ta.

Esindajatekojas enamuses olevaid vabariiklasi juhtiv Kevin McCarthy tunnistas eile, et praeguses asjade seisus oleks hea, kui Sessions oma kontakte venelasega selgitaks ning laseks asja uurimise üle võtta temast sõltumatul eriprokuröril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles