ÜRO Julgeolekunõukogu mõistis hukka Põhja-Korea raketikatsetused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: Reuters/ScanPix

ÜRO Julgeolekunõukogu mõistis teisipäeval karmilt hukka Põhja-Korea viimased ballistiliste rakettide katsetused ning väljendas sügavat muret seoses Pyongyangi üha destabiliseerivama käitumisega.

Karm hukkamõist sisaldus USA koostatud avalduses, mille nõukogu üksmeelselt heaks kiitis, hoolimata Ühendriikide lahkhelidest Hiinaga raketitõrjesüsteemi THAAD paigaldamise üle Lõuna-Koreasse.

Julgeolekunõukogu hinnangul rikuvad katsetused rängalt ÜRO resolutsioone, mis keelavad Põhja-Koreal arendada raketitehnoloogiat. Nõukogu tõotas sellega seoses rakendada uusi olulisi meetmeid.

Kolmapäeval leiab USA ja Jaapani palvel aset Julgeolekunõukogu erakorraline istung millel arutatakse nelja raketi väljatulistamist, millega Põhja-Korea sõnul harjutati USA Jaapanis asuvate sõjaväebaaside ründamist.

Kolm raketti kukkusid Jaapani ranniku lähedale.

Nõukogu liikmed märkisid avalduses, et Põhja-Korea tegevus suurendab pingeid piirkonnas ja sellest kaugemal ning piirkondliku võidurelvastumise riski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles