Mehhikos leiti salaja kaevatud haudadest 242 surnukeha (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Mehhiko võimud leidsid riigi idaosast salaja kaevatud haudadest vähemalt 242 surnukeha, kelle avastasid oma kadunud lapsi otsinud emad, ütlesid ametnikud reedel.

Surnukehad leiti Veracruzi osariigist kuue kuu jooksul. Surnukehadest esimese leidsid vabatahtlike ühenduse El Solecito liikmed Veracruzi linna lähistelt. Ühendus annab pärast avastust reeglina uurimise üle kriminalistidele.

Kokku on tuvastatud 124 hauda ning pärast nende läbiotsimist leiti 242 pealuud, ütles anonüümsust palunud prokuratuuri kõrge ametnik AFP-le.

Juurdlusele lähedalasuv teine isik, kes samuti palus anonüümsust, ütles, et haudades oli "palju noorte neidude riideid, isikut tõendavaid dokumente, kingi ja rõivaesemeid, mis tunduvad kuuluvat linnalastele".

Veracruz on Mehhiko üks vägivallarohkemaid osariike. Seal toimub verine võimuvõitlus narkojõukude Los Zetas ja Jalisco Nueva Generacion vahel.

El Solecitot aitava sõjaväelasest allika sõnul matsid ohvrid "ilmselt kurjategijad koostöös kohalike võimudega".

Mujal Mehhikos on leitud märgistamata haudadest sadu surnukehi. Jaanuaris leiti riigi põhjaosast Nuevo Leoni osariigis ühest massihauast 56 surnukeha. Piirkonnas võitlevad jõugud USA-sse viivate narkosmugeldamise kanalite pärast.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles