Poola minister: meid ühendab Eestiga sarnane kogemus (1)

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kaitseminister Antoni Macierewicz.
Poola kaitseminister Antoni Macierewicz. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna külastas Eestit Poola kaitseminister Antoni Macierewicz, kes kohtus meiepoolse kolleegi Margus Tsahkna, riigikaitsekomisjoni esimehe Hannes Hanso ja teiste kõrgete ametikandjatega.

Tunamullu kaitseministriks saanud Macierewicz rõhutas, et kahel riigil on palju sarnaseid ajaloolisi kogemusi – eriti, mis puudutab Venemaad ja selle kasvavat enesekindlust.

Ta tõi näidetena välja nii Moskva tegevuse Gruusias kui Ukrainas, kuid mainis ka 2010 aastaSmolenski lennukatastroofi, milles hukkus tollane Poola president Lech Kaczyński. «Venemaa agressiivsus on tõusmas,» nentis Macierewicz.

Tsahkna kinnitas omalt poolt, et Eesti ja Poola asuvad ühises julgeolekuruumis ning mõlema riigi südameasjaks on iseseisva kaitsevõime tõstmine, mitte teiste peale lootma jäämine. Minister sõnas, et kui varem süüdistas Euroopa Eestit ja Poolat sageli russofoobias, siis asjade kulg on kahjuks näidanud – Ida-Euroopa riikidel oli õigus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles