Õpilastega maganud õpetaja pääses vangistusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haeli Wey.
Haeli Wey. Foto: Kuvatõmmis

Ameerika Ühendriikides tunnistas endine naisõpetaja, et astus korduvalt vahekorda mitme teismelisest õpilasega – ent esialgu määrati talle karistuseks vaid katseaeg.

Texase päritolu Haeli Wey magatas ühte oma 17-aastast õpilast tunamullu kahe kuu jooksul rohkem kui kümme korda. Samal aastal toimunud suvereisil võrgutas 28-aastane naine ka teise õpilase.

Kohus määras talle karistuseks kümneaastase vangistuse koos katseajaga ning 200 tundi ühiskondlikku tööd. Seksuaalkurjategijate nimistusse õpetaja end kandma ei pea.

«Sisuliselt tähendab see, et kui ta teeb kõike ilma mingisuguste probleemideta, siis jäetakse süüdistus pooleli,» lausus naise advokaat Larry Sauer kohalikule meediale. Peaks naine aga uuesti halvale teele asuma, ootab teda vangistus kuni 20 aastat.

Naine arreteeriti 2015 detsembris ja tunnistas end ebakohastes suhetes süüdi tänavu veebruaris. Väidetavalt loovutas ta vabatahtlikult oma kutsetunnistuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles