Prantsuse presidendidebatt kinnitas liidrite positsioone

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse presidendidebatil osalenud vasakult: François Fillon, Emmanuel Macron,  Jean-Luc Mélenchon, Marine Le Pen ja Benoît Hamon.
Prantsuse presidendidebatil osalenud vasakult: François Fillon, Emmanuel Macron, Jean-Luc Mélenchon, Marine Le Pen ja Benoît Hamon. Foto: PATRICK KOVARIK/AFP/Scanpix

Üleeile õhtul toimunud esimene Prantsuse presidendivalimiste debatt oli pikk, sisutihe ja möödus ilma suurema poliitilise poriloopimiseta. Ekspertide sõnul kinnitas teleesinemine seni populaarseimate kandidaatide positsioone ja näitas positiivse üllatajana vasakpoolset Jean-Luc Mélenchoni.

Tsentristide kandidaadil Emmanuel Macronil lasus enne debatti ehk kõige suurem vastutus tõestada, et ta on presidendirolliks valmis. Analüütikute hinnangul sai 39-aastane endine rahandusminister sellega hakkama, ehkki jättis kogenematuse tõttu kohati puise mulje.

Sellest hoolimata selgus pärast debatti ilmunud vaatajaküsitluses, et Macron oli 29 protsendi vastanute arvates debati kõige veenvam esineja, edestades konservatiivse Vabariiklaste Erakonna kandidaati François Filloni ja Rahvusrinde liidrit Marine Le Peni tervelt kümne protsendi võrra, vahendab France24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles