Londoni ründaja töötas Saudi Araabias õpetajana (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khalid Masood.
Khalid Masood. Foto: Metropolitan Police/PA Wire/PA Images/Scanpix

Londonis terrorirünnaku korraldanud mees viibis kolmel korral Saudi Araabias ja õpetas seal inglise keelt, teatas Saudi saatkond Suurbritannias eile.

Khalid Masood õpetas Saudi Araabias 2005. aasta novembrist 2006. aasta novembrini ja 2008. aasta aprillist kuni 2009. aasta aprillini.

Saatkonna teatel oli tal riigis viibimiseks tööviisa. Masood naasis kuningriiki kuueks päevaks 2015. aastal.

Saudide sõnul ei olnud ta julgeolekutöötajate huviorbiidis, samuti ei sooritanud Masood riigis ühtegi kuritegu.

Khalid Masood ei olnud üksiküritaja ning Suurbritannia julgeolekuametnikud usuvad, et rünnakus mängisid võtmerolli ründaja abistajad ja juhendajad.

52-aastane Masood kasutas minuteid enne autoga Parlamendihoone rammimist sõnumirakendust WhatsApp, mille kaudu arvatavasti kaasosalistega suhtles.

Kolmapäeval Westminsteri sillal ja parlamendihoone lähedal tehtud rünnakus sai viimastel andmetel surma neli inimest, politsei lasi maha ka ründaja.

Vähemalt 50 kannatada saanud inimesest 31 vajas haiglaravi.

Kui neljapäeval oli politsei teatanud, et ründaja oli 52-aastane Khalid Masood, siis reedel öeldi, et tema tegelik nimi oli Adrian Russell Ajao, kuid ta kasutas veel mitut nime. Mees on varemgi vägivallategude tõttu Briti politsei huviorbiidis olnud, kuid terrorismis teda süüdi mõistetud ei olnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles