Rünnak muutis rootslased valvsamaks, kuid mitte kartlikumaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Paulander koos oma kahe pojaga.
Johan Paulander koos oma kahe pojaga. Foto: Hanneli Rudi

Kui senises piirideta Euroopas meenutas Stockholmis laevast maha tulek jalutuskäiku ühest tänava otsast teise, kus kedagi ei huvita, kes sa oled ja kuhu lähed, siis üleeile oli Tallinnast saabunud laeval vastas mitu politseinikku, kes pisteliselt dokumente kontrollisid.

Teel sadamast linna poole ei reetnud Stockholm millegagi, et alles eelmise päeva pärastlõunal oli seal toimunud terrorirünnak. Drottinggattani suured kauplused olid avatud ning esimesed varajased ostjad jalutasid poekottidega vastu, vaid mõnel üksikul asutustel pooles vardas lehvinud lipud andsid märku, et linn leinab.

Alles üsna õnnetuspaiga juures, kultuurikeskuse Kulturhuseti lähedal võis näha arvukalt politseinikke, kes uudistajatel silma peal hoidsid. Kuigi ametivõimud olid soovitanud kesklinna mitte tulla, oli Ahlensi kaubamaja ümbruses inimesi palju. Linnas sel päeval üksjagu ringi jalutades tundus, et rünnakupaik oli laupäeval kõige rahvarohkem koht Stockholmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles