Vene suursaadk Londonis: Briti sõdurite Eestisse paigutamine on kahetsusväärne (16)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. märts Paldiskis: Briti raskerelvastust laaditakse maha.
22. märts Paldiskis: Briti raskerelvastust laaditakse maha. Foto: RAUL MEE/AFP/Scanpix

Vene-Suurbritannia suhted on aegade halvimas seisus, ütles Venemaa suursaadik Londonis Aleksandr Jakovenko. Lisaks väljendas Jakovenko kahetsust, et Suurbritannia sõdurid paigutatakse Eestisse.

Ajalehe Daily Mail küsimusele, kas Vene-Briti suhted on halvemad kui iial enne, vastas saadik: «Jah, see on nii.»

Jakovenko avaldas kahetsust 800 Suurbritannia sõduri Eestisse paigutamise üle, sest tema sõnutsi see suurendab Euroopas NATO-Vene piiril pingeid.

«Venemaa ei ohusta mingil viisil Eestit ega ühtki teist NATO riiki. Seepärast paistavad kõik jutud oma ala kaitsmisest provokatsioonina, arvestades aga sõja iseloomu muutumist, lausa naljakatena,» rõhutas saadik.

Jakovenko märkis usutluses, et Briti välisministri Boris Johnsoni hiljutine loobumine Moskva külastamisest tekitab kahetsust.

«See on veel üks tõend, et meie riikide vahel ei ole tõsiseid suhteid, mis ulatuks puht diplomaatilistest kaugemale,» ütles saadik.

Ta lükkas tagasi ka väited, et Venemaa võis mõjutada Suurbritannia mullust Brexiti-referendumi tulemust häkkides hääletuse registreerimise ametlikku kodulehte.

«Venemaa valitsusel ei ole mitte mingisugust seost küberrünnakutega, kui neid üldse toimus,» ütles saadik.

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles