Galerii: Arvatav islamist haavas Réunioni saarel kaht politseinikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa ülemeredepartemangus Réunioni saarel tulistas arvatavalt radikaliseerunud islamist täna kaht politseinikku, kes said haavata, teatasid ametivõimud.

«Mees keeldus laskmast end kinni võtta ja tulistas püssist politseinikke,» ütles India ookeanis asuva saare valitsusametnik ja lisas, et kahtlusalune - islamiusu üle võtnud kahekümnendates eluaastates mees - on nüüdseks vahi all.

Kahe politseiniku elud tema sõnul ohus ei ole.

Pariisis asuv terrorismivastane üksus uurib nüüd juhtumit.

Nädala eest tappis ründaja Pariisis Champs Elysses avenüül politseiniku ja haavas veel kahte korrakaitsjat. Juhtumi eest võttis vastutuse ISIS.

2015. aastal hävitati Réunioni saarel džiaadirühmitus, tegu oli esimese taolise organisatsiooniga Prantsuse ülemereterritooriumitel. Rühmituse 21-aastane juht, keda tuntakse Egiptlase nime all arreteeriti ja toimetati Pariisi.

Ametivõimude hinnangus tegutseb saarel umbkaudu 100 radikaliseerunud moslemit. Tänast ründajat kahtlustati politsei sõnul samuti radikaliseerumises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles