Tillerson: Põhja-Korea tuumarünnak on ainult aja küsimus (18)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea Rahvaarmee näitas sel nädalal oma 85. aastapäeva tähistades oskusi.
Põhja-Korea Rahvaarmee näitas sel nädalal oma 85. aastapäeva tähistades oskusi. Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhja-Korea rünnak Lõuna-Koreale ja Jaapanile on täiesti võimalik, hoiatas USA välisminister Rex Tillerson täna.

«Tuumarünnak Soulile ja Tokyole on täiesti võimalik. See on aja küsimus,» ütles ta ÜRO Julgeolekunõukogu istungil.

Ta kutsus rakendama Põhja-Koreale uusi sanktsioone, rõhutades, et suutmatus tegutseda võib kaasa tuua katastroofilised tagajärjed.

Eile oli Tillerson öelnud, et Hiina on ähvardanud kehtestada Põhja-Korea suhtes sanktsioonid, kui Pyongyang peaks korraldama järjekordse tuumakatsetuse.

Põhja-Korea on korraldanud alates 2006. aastast viis tuumakatsetust, neist viimase septembris.

«Me teame, et Hiina suhtleb režiimiga Pyongyangis,» ütles Tillerson telekanali Fox News saates. «Nad kinnitasid meile, et on palunud režiimil edasistest tuumakatsetustest hoiduda." 

Hiina ütles Ühendriikidele ka seda, et nad teavitasid Põhja-Koread, et nad rakendaksid uute tuumakatsetuste korral omapoolseid sanktsioone, lausus välisminister.

USA kõrgeim mereväelane Vaikse ookeani piirkonnas, piirkondlik väeülem admiral Harry Harris ütles varem, et Põhja-Koread ümbritsev kriis on jõudnud tõsiseimasse punkti, mida ta on kunagi näinud.

Harris ütles senati relvateenistuste komitees esinedes, et tal pole vähimatki kahtlust, et Põhja-Korea riigijuht Kim Jong-un kavatseb täita oma eesmärgi töötada välja USA mandriosani ulatuv tuumarakett.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles