Trump kiitis oma saavutusi esimesel sajal ametisoleku päeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

Donald Trump nimetas oma esimest sadat päeva USA presidendi ametis väga viljakaks ja ütles oma juubeldavatele poolehoidjatele, et ees seisavad suured lahingud.

Entusiastlikus kampaaniastiilis üritusel Pennsylvania osariigis Harrisburgis kiitis Trump oma senist "põnevat ja viljakat" ametiaega ning loetles saavutusi, mida nimetas enda omadeks.

Ta ütles, et "valmistub praegu suurteks, suurteks lahinguteks", mis ta kavatseb kõik võita.

Rahvahulk katkestas Trumpi kõnet, skandeerides : "USA!, USA!"

"Mul on teile küsimus. Te olete olnud paljudel rahvakogunemistel. Esiteks, öelge mulle täiesti ausalt, kas on olema teist sellist paika nagu Trumpi koosolek?" lausus Trump pärast järjekordset vaimustusepurset.

Rahva käes võis  näha loosungeid kirjadega: "Lubadused antud. Lubadused täidetud."

Trump nimetas oma esimese saja ametisoleku päeva suurte saavutustena ülemkohtu nominendi kinnitamist senatis, USA lahkumist Vaikse ookeani partnerlusleppest (TPP), aktsiaturgude tõusu ning nafta- ja teiste energiakandjate luure regulatsioonide lihtsustamist.

Lähema kahe nädala jooksul lubas president langetada otsuseid Pariisi kliimaleppe suhtes, vahendas CNN.

Kampaania ajal ähvardas Trump, et Ühendriigid lahkuvad leppest. Pärast ametivande andmist ei ole ta otsesõnu seda korranud.

Energiaminister Rick Perry ütles hiljuti, et ei kavatse Trumpile leppest lahkumist soovitada, kuid käivitaks taas läbirääkimised selle tingimuste üle.

Pariisi kliimaleppe eesmärgiks on ohjeldada kliimamuutusi, kärpides süsinikdioksiidi atmosfääripaiskamist.

Lisaks kinnitas Trump oma kõnes müüri rajamist Mehhiko piirile. Te ei pea selle pärast muretsema, lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles