Macron: Prantsusmaa võib euroliidust lahkuda (41)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: ALAIN JOCARD/AFP/Scanpix

Suursoosik pühapäevasteks Prantsusmaa presidendivalimiste lõppvooruks, iseseisev liberaal Emmanuel Macron ütles intervjuus BBCle: Euroopa Liit peab tegema reforme, muidu võib kerkida päevakorda Prantsusmaa lahkumine ühendusest.

«Ma olen Euroopa poolt,» lausus Macron. «Nende valimiste ajal kaitsesin ma korduvalt Euroopa ideed ja poliitikat, sest ma usun, et see on äärmiselt tähtis prantsuse rahva ja meie riigi rolli jaoks globaliseerumises,» sõnas ta.

«Aga samal ajal peame seisma olukorraga silmitsi, kuulama meie rahvast ja tõdema fakti, et nad on täna äärmiselt vihased ja kannatamatud. Euroopa Liidu rikkeid ei saa enam edasi kanda,» ütles prantslane. Ta lisas, et kui lasta ühendusel senisel moel edasi töötada, oleks see kui reetmine.

«Ning ma ei taha nõnda teha,» lausus Macron. «Sest pärast seda on meil Frexit või jälle Le Peni Rahvusrinne.»

Macron ja parempopulist Marine Le Pen alustasid oma kampaania viimase etapiga. Valimised toimuvad 7. mail. BBC koostatud uuringutulemuste keskmiste järgi hääletaks 60 protsenti valijaist Macroni, ülejäänud Le Peni poolt. 

Vaata videost, kuidas Macron selgitab oma suhtumist Euroopa Liitu.

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles