Brexit tähendab Saksa külakesele sattumist Euroopa Liidu keskmesse

, Ajakirjanik, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Würzburgi lähedal asuvast Gadheimi külast saab 2019. aastal Euroopa Liidu geograafiline keskpunkt.
Würzburgi lähedal asuvast Gadheimi külast saab 2019. aastal Euroopa Liidu geograafiline keskpunkt. Foto: DANIEL ROLAND/AFP/Scanpix

Tuules lehviv Euroopa Liidu lipp on ainus vihje sellele, et maailma meedia on hakanud avastama väikest Gadheimi asulat Saksamaal.

Kui Ühendkuningriigi lahkumiskõnelused ELiga 2019. aastal lõpule jõuavad, saab Pariisi IGNi geograafiainstituudi andmeil just sellest Baierimaa veinipiirkonna looklevate mägede vahel asuvast külast, kus asub vaid käputäis maju, euroliidu geograafiline keskpunkt.

Lähedal asuva Veitshoechheimi asula meeri Jürgen Götzi sõnul said kohalikud sellest teada raadiost. «Me arvasime esmalt, et tegu on aprillinaljaga,» naerab Götzi külakese hotelli laua taga lugu meenutades. Veitshoechheimi meer esindab ka Gadheimi, kuna viimane on liiga väike, et sel saaks olla oma bürgermeister ehk linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles