Ukraina kandis Steven Seagali musta nimekirja (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Seagal Valgevene president Alaksandr Lukašenkalt saadud arbuusidega.
Steven Seagal Valgevene president Alaksandr Lukašenkalt saadud arbuusidega. Foto: STASEVICH ANDREI OLEGOVICH/AFP/SCANPIX

Pärast Vene kodakondsuse saamist keelati märulistaar Steven Seagalil Ukrainasse sisenemine, vahendab The Independent.

Ukraina julgeolekuteenistuse teatel on musklimehest näitleja sooritanud sotsiaalselt ohtlikke tegevusi, mis on vastuolus Ukraina julgeoleku tagamisega. Seagalile keelati riiki sisenemine viieks aastaks.

USAs sündinud näitleja on üks paljudest kultuuritegelastest, kes on Vene sidemete tõttu Ukraina konflikti jätkudes musta nimekirja sattunud. Teiste seas kuulub sinna ka Prantsuse näitleja Gérard Depardieu.

Vene president Vladimir Putin andis Vene passi Seagalile pidulikult üle novembris, väidetavalt lootusega, et see parandab USA-Vene suhteid.

Seagal on eelnevalt Putinit ülistanud, väites, et ta on üks maailma suurimaid juhte. Märulistaar esines isegi Sevastopolis venemeelsete separatistide toetuseks kontserdiga.

Näitleja teatas väidetavalt Vene uudistekanalile TASS, et tunneb end riigis väga koduselt, ehkki ei pea plaani sinna kolida.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles