Kolm üllatavat nime, kes liitusid Macroni liikumisega En Marche! (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cédric Villani.
Cédric Villani. Foto: Wikipedia.org

Ülehomme Prantsusmaa presidendiks vannutatava Emmanuel Macroni liikumine En Marche! avaldas eile 428 nime, kes kandideerivad juunikuistel parlamendivalimistel.

Macron lubas prantslastele, et pooled liikumise En Marche! kandidaatidest parlamendivalimistel saavad olema poliitikas täielikud uustulnukad ning vähemalt pooled naised.

Macron pidas oma lubadusest ka kinni. Erakonna peasekretär Richard Ferrand teatas eile pressikonverentsil, et seni kinnitatud 428st kandidaadist 52 protsenti pole kunagi riigiametisse valitud ning neist 214 on naised.

Kaks protsenti kandidaatidest on peasekretäri sõnul töötud. Noorim kandidaat on 24-aastane ja vanim 72-aastane, kandidaatide keskmine vanus on 46 eluaastat.

Ferrand lisas, et kandidaatide nimekiri pole veel täielik ning osa 577 vajalikust nimest on veel selgitamisel. Oma liitumisavalduse on liikumisele peasekretäri sõnul esitanud enam kui 19 000 inimest. 

Postimees toob välja neli üllatavat nime, kes kandideerivad liikumise En Marche! nimekirjas parlamenti.

1. Marie Sara, endine härjavõitleja

52-aastane blond naisterahvas kandideerib samas ringkonnas Rahvusrinde liikme Gilbert Collardiga, kes on praegu kõigest üks kahest Rahvusrinde saadikust Prantsuse parlamendis.

«Ma olen harjunud võitlusareenile tulema, ta (Collard - toim) on hea vastane. Ma kandideerin, et teda ei valitaks tagasi,» ütles Sara uudisteagentuurile AFP.

2. Marion Buchet, hävituslennuki piloot

Buchet´ on teeninud viimased 15 aastat Prantsuse õhuvägedes hävituslennuki piloodina. Möödunud aastal astus ta uuesti ülikooli õppima juurat. Buchet kandideerib riigi idaosas Meurthe-et-Moselle´i piirkonnas.

3. Cédric Villani, matemaatik

43-aastane matemaatik on võitnud Fieldsi medali, mida peetakse matemaatikute jaoks samaväärseks Nobeli preemiaga. Villani oli üks nendest teadlastest, kes andis presidendivalimiste eel oma allkirja petitsioonile, millega avaldati toetust Macronile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles