Süüria mässulised lahkuvad pealinnast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväelased Qabuni linnaosas.
Süüria valitsusväelased Qabuni linnaosas. Foto: AFP/SCANPIX

Süüria pealinnas Damaskuses hakati täna evakueerima opositsiooni kontrolli all olevat linnajagu.

Qabuni linnaosast lahkusid mässulised ja tsiviilelanikud umbes kümnes bussis pärast evakuatsioonileppe väljakuulutamist eile õhtul.

Vaenupoolte sõlmitud evakuatsioonilepe oli sisuliselt sama, mis varem sel nädalal jõustus Barzeh' ja Tishrini linnajagude suhtes.

Evakuatsiooni alustamisest teavitas Süüria riigimeedia. Samuti kinnitas mässuliste ja tsiviilisikute ettevalmistusi lahkumiseks linnajaos viibiv aktivist.

Valitsusväed tungisid varem laupäeval Qabuni linnaossa. «Süüria armee suutis eile piirata ümber kümned relvastatud elemendid Qabuni rajoonis, sundides neid alistuma ja relvad loovutama,» sõnas režiimimeelsete vägede esindaja. Süüria pealinna Damaskuse kahest linnajaost lahkus reedel evakuatsioonileppe alusel enam kui 1200 inimest.

President Bashar al-Assadi režiim on taotlenud vastavaid rahuleppeid viimased kaks aastat. Tegemist on esimese sellise leppega Süüria pealinna Damaskuse suhtes. Mässulised on nõustunud alla andma, kui nad toimetatakse opositsiooni territooriumitele mujal Süürias. Damaskusest evakueeritud on viidud Idlibi provintsi Süüria loodeosas.

Süürias 2011. aastal puhkenud valitsusvastaste meeleavalduste järel vallandunud relvakonfliktis on saanud surma enam kui 320 000 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles