Vaata, mis aastal on sündinud kõige noorem miljardär

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Bieber ostis Kanadas uue elamise.
Justin Bieber ostis Kanadas uue elamise. Foto: Isabel Infantes/EMPICS Entertainment/Scanpix

Ajakiri Time avaldas oma maailma rikkamate inimeste edetabeli, kust selgub, et tänapäeva dollarimiljardärid on sündinud aastatevahemikus 1917 kuni 1996.

Edetabelisse kuuluvate inimeste varanduse kogusumma on hinnanguliselt 1.4 triljonit USA dollarit (1.27 triljonit eurot), mis teeb kaks protsenti maailma sisemajanduse kogutoodangust.

Teiste seas leiab sealt Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi, Steve Jobsi lese Laurene Powell Jobsi ja Snapchati rakenduse loojad Bobby Murphy ja Evan Spiegeli.

Kõige lihtsam viis ka ise sinna kuuluda on sündida varakasse perekonda või astuda rikka inimesega abiellu – eriti kui olla sündinud peale 1957. aastat.

Kui aga töötada, siis tulevad kasuks head arvuti käsitlemise oskused – sest näiteks USA miljardäritest peaaegu kõik  on teeninud oma varanduse tehnoloogia sektoris.

TIME’i nimekirjast 38 protsenti moodustavad ameeriklased, 24 protsenti eurooplased ja 20 protsenti asiaadid. Samas kui enamik eurooplastest on oma vara pärinud, siis 80 protsenti asiaatidest on selle ise välja teeninud.

Kõige keerulisem on aga miljardäriks saada naistel – neid on edetabelisse jõudnud vaid 14 protsenti.

Täisnimekirjaga saad tutvuda TIME’i kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles