Minister: Ukraina ei valluta Donbassi relvajõul (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak.
Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

Ukraina kaitseministri Stepan Poltoraki sõnul ei kavatse Kiiev taastada võimu Donbassi üle relvajõul, kuid valitsus ja president võtavad peatselt vastu otsused nii Donbassi kui Krimmi tagasisaamiseks.

«Me ei kaalu Donetski ja Luganski territooriumi jõuga hõivamist, kuid iga Ukraina kodanik kaitseb iga Ukraina pinna sentimeetrit, kui Venemaa otsustab avaliku rünnaku kasuks,» ütles Poltorak ustluses Deutsche Wellele.

Ta märkis, et relvarahu ja Minski lepete rikkumised lasuvad Venemaa südametunnistusel – nagu ka relvade ja varustuse tarnimise niinimetatud mässulistele rahvavabariikidele.

«Oleme veendunud, et Donetsk ja Lugansk on Ukraina territoorium,» sõnas minister ja teatas, et valitsus ja president langetavad peagi hulga tähtsaid otsuseid allumatute alade Ukraina võimu alla tagasitoomiseks. Konkreetseid samme keeldus aga minister avalikustamast. 

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles