Põhja-Korea lubas katsetuse läbinud raketi masstootmisse anda (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un raketikatsetusel.
Kim Jong-un raketikatsetusel. Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhja-Korea teatas täna edukast keskmaaraketi katsetusest ja lubas sõjarelva masstootmisse anda, vahendab Reuters.

Pyongyang viis eile läbi teise raketikatsetuse ühe nädala jooksul, tulistades raketi riigi idaosa vetesse. Riigi juhi Kim Jong-uni sõnul on see samm edasi Ameerika Ühendriikide mandriosani ulatuvate rakettide arendamisel.

Lõuna-Korea sõnul on katsetus aga purustanud uue presidendi Moon Jae-ini lootused naaberriikide vaheliste suhete parandamiseks.

Raketi Pukguksong-2 katsetusel viibis ka Kim Jong-un, kes kinnitas, et rakett vastas kõikidele tehnilistele normidele ja viiakse nüüd masstootmisse, et paigutada see Korea rahvaarmee strateegilise üksuse teenistusse.

Pyongyang on eiranud isegi oma peamise liitlase Hiina üleskutseid tuuma- ja raketiprogramm peatada, tuues relvastuse arendamise põhjuseks kaitse USA agressiooni vastu.

Homme kohtub USA, Jaapani ja Lõuna-Korea palvel kinniste uste taga ÜRO Julgeolekunõukogu, et arutada kehtestatud sanktsioone rikkuvat katsetust ja edasist poliitikat Põhja-Korea suunal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles