Galerii: Macron võõrustab täna Putinit (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse president Emmanuel Macron kohtus täna Versailles´s Vene liidri Vladimir Putiniga, kellega ta lubas nädalavahetusel Sitsiilias G7 tippkohtumisel jõulist mõttevahetust.

«Venemaaga on vaja rääkida, sest on palju rahvusvahelisi teemasid, mida ei ole võimalik lahendada ilma jõulise mõttevahetuseta venelastega,» ütles Macron Sitsiilias.

Venemaa mõjukas Pariisi suursaadik Aleksandr Orlov avaldas lootust, et kohtumine aitab keerata uue lehekülje pärast pinevaid suhteid Putini ja Macroni eelkäija François Hollande´i vahel.

«Paljud tulevased asjad sõltuvad esimesest kohtumisest,» ütles Orlov raadiojaamale Europe 1. «On väga oluline asuda hajutama viimastel aastatel tekkinud usaldamatust.»

Macron lubas enne kohtumist, et ei tee Venemaale Ukraina konflikti suhtes ainsatki järeleandmist, nädalavahetusel kinnitasid G7 tippkohtumisel osalejad, et on valmis karmistama Moskva-vastaseid sanktsioone.

Kohtumise päevakorras on ka Süüria konflikt, Macron on öelnud, et toetab kollektiivsemat ja kaasavamat poliitilist lahendust.

Versailles´s avavad Macron ja Putin näituse, millega tähistatakse Prantsuse-Venemaa suhete 300. aastapäeva seoses tsaar Peeter Suure Prantsusmaa-reisiga 1717. aastal.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles