Putin: NATO kaitsekulutuste suurenemine meid ei huvita (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: Aleksey Nikolskyi/Scanpix

NATO kaitsekulutuste suurenemine on alliansi siseasi, Moskvat see ei häiri ja Venemaa tagab kindlalt oma kaitsevõime ka tulevikuväljavaates, ütles Vene president Vladimir Putin tänases leheusutluses.

«NATO tippkohtumisel räägiti sellest, et tahetakse luua häid suhteid Venemaaga. Milleks siis suurendada kaitsekulutusi? Kellega kavatsetakse sõdida? Siin on mõningasi sisemisi vastuolusid, kuid tegelikult ei ole meie asi, las NATO ise klaarib, kes ja kui palju maksab, see ei lähe meile kuigivõrd korda,» ütles Putin usutluses ajalehele Le Figaro.

«Me tagame oma kaitsevõime - teeme seda kindlalt, tulevikuvaatega, oleme endas kindlad,» lisas ta.

Putin pidas ka mõistetavaks USA presidendi Donald Trumpi soovi innustada oma NATO liitlasi suurendama panust ühisesse kaitsesse.

«Ühendriigid, see on hästi teada, kulutavad sõjalisele valdkonnale rohkem kui kõik ülejäänud maailma riigid kokku. Seepärast mõistan ma suurepäraselt USA presidenti, kui ta soovib osa koormusest veeretada oma NATO liitlaste õlule. See on väga mõistlik ja arusaadav lähenemine,» ütles Putin.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles