Rohkem kui 130 Briti islamivaimulikku on keeldunud terroriste matmast (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei täna Londoni sillal, kus laupäeva öösel toimus terrorirünnak.
Politsei täna Londoni sillal, kus laupäeva öösel toimus terrorirünnak. Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix

Briti mosleminõukogu andis teada, et rohkem kui 130 erinevat imaami ja muud islamivaimulikku on keeldunud kolme Londonis terrorirünnaku korraldanud mehe matusepalvust sooritamast.

Nõukogu sõnul on tegu ennenägematu käiguga. Ühtlasi ärgitas ühendus teistelgi vaimulikel keeldujate eeskuju järgima, kirjutab Guardian.

«Koos sõprade ja naabritega leiname seda rünnakut meie kodu, ühiskonna ja inimeste vastu ning tunneme ohvrite ja nende pere kannatuste valu. Palume jumala poole, et kurjategijate üle otsustatakse teispoolsuses nende kuritöö raskusastme järgi. Nende teod välistavad igasuguste seoste tõmbamisest meie kogukonnaga, kellele inimelu puutumatus on üks aluspõhimõtteid,» seisis teates.

«Sellest tulenevalt ei loe me ründajatele traditsioonilist islami matusepalvet ja kutsume ka teisi imaame ja usulisi asutusi sellest loobuma. Need õigustamatud teod on islamiõpetustega täielikult vastuolus,» kirjutas nõukogu.

Laupäeva õhtul Londonis korraldatud rünnakus sai surma seitse inimest ning vigastada vähemalt 48. Politsei tulistas kolm ründajat surnuks kaheksa minutit pärast esimese väljakutse saamist.  

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles