Põhja-Korea ähvardas New Yorki tuumapommiga (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Totalitaarne Põhja-Korea andis mõista, et võib katsetada pikamaaraketti, mille lennuulatus oleks võimeline tabama New Yorki Ameerika Ühendriikide idarannikul.

Riiklik ajaleht Rodong Sinmun süüdistas Ameerika juhtkonda riigi salajase võimekuse alahindamises ning väitis, et on uurijad on lähedal mandritevahelise ballistilise raketi valmimisele.

«Trump uhkustas sel aastal varem, et Korea Demokraatlik Vabariik ei jõua kunagi tuumarelvani, mis suudaks lennata USA maismaani,» kirjutas ajaleht oma juhtkirjas. «USA tunneb nüüd rahutust, kuna see võib praktikas teoks saada. Strateegilised relvakatsed tõestavad, et mandritevahelise raketi katsetamine pole sugugi kaugel.»

Ajaleht lisas: Põhja-Korea asub küll New Yorgist 10 400 kilomeetri kaugusel, kuid tänapäevase rünnaku mõttes pole see sugugi pikk vahemaa.

President Donald Trump kirjutas jaanuarikuus Twitteris, et Ameerika ei luba kunagi Põhja-Koreal säärast võimekust arendada.

Pyongyang väidab, et Põhja-Korea tuumaprogramm on ainult selleks, et kaitsta end välisagressorite – nagu Ameerika Ühendriigid – eest. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles