Fotod: Londonis evakueeriti tuleohutusega seoses viis tornmaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia pealinnas Londonis Camden Towni linnaosas evakueeriti võimude käsul viivitamatult viis tornmaja, kuna hoonetel on sarnased fassaadikatted, nagu oli Grenfell Toweril, mille põlengus sai surma või jäi kadunuks vähemalt 79 inimest.

Camdeni nõukogu teatel tuleb hoonetes läbi viia kiireloomulised tuleohutustööd. Tornmajadest evakueeriti sel põhjusel enam kui 800 korteri elanikud.

Tornmajadel on sarnane tuleohtlik fassaadikate, nagu oli Grenfell Toweril.

«Grenfell muutis kõike ja ma ei usu, et saaksime siin võtta mingeid riske,» ütles Camdeni omavalitsusjuht Georgia Gould ajakirjanikele pärast ohutuskontrolli. «See saab teoks viivitamatult, sest me ei saa olla kindlad inimeste turvalisuses.»

Tema sõnul tagatakse elanikele mõneks ajaks ajutine majutus ning tööd kestavad kolm kuni neli nädalat.

Grenfell Toweri tornmajas 14. juunil puhkenud põleng sai alguse rikkis sügavkülmikust. Uurijate sõnul ei vastanud põlenud hoone isolatsioonimaterjalid ja ehitusplaadid tuleohutusnõuetele.

Uurija Fiona McCormack ütles, et ehitusjärelevalveametist tulnud teadetel ei läbinud fassaadikate ega isolatsioonimaterjalid ohutustesti.

Tragöödias sai surma või jäi kadunuks vähemalt 79 inimest.

Eelmisel aastal remondi käigus paigaldatud fassaadikatet on juba varem tule kiires levimises süüdistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles