Põhja-Korea tulistas ballistilise raketi Jaapani merre

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea raketikatsetus
Põhja-Korea raketikatsetus Foto: KCNA/AFP/Scanpix

Põhja-Korea tulistas teisipäeval ballistilise raketi Jaapani merre, teatasid Lõuna-Korea relvajõud.

Tundmatu ballistiline rakett tulistati välja Põhja-Phyongani provintsis Banghyoni lähedal asuvast baasist, teatas Soul.

Põhja-Korea korraldas raketikatsetuse vaid mõni päev pärast seda, kui Lõuna-Korea liider Moon Jae-in ja USA president Donald Trump arutasid oma esimesel tippkohtumisel Pyongyangist tulenevat ohtu.

Souli andmetel lendas rakett mitusada kilomeetrit.

Jaapani kaitseministeeriumi kõneisik ütles Tokyos, et Põhja-Korea rakett võis kukkuda Jaapani eksklusiivsesse majandustsooni, mis ulatub rannikust 200 meremiili kaugusele.

Jaapani valitsuse peasekretär Yoshihide Suga ütles, et rakett lendas umbes 40 minutit, mis on ebaharilikult pikk lennuaeg.

«Ballistilise raketi väljatulistamist ei tolereerita kunagi ning jaapan avaldab Põhja-Koreale tugevat protesti ja mõistab hukka,» sõnas ta briifingul.

Pyongyangi väitel vajab riik tuumarelvi, et kaitsta end sissetungiohu vastu, ning on korraldanud alates Lõuna-Korea uue liidri ametisseastumisest mais mitu raketikatsetust.

President Moon kutsus seoses Põhja-Korea raketistardiga kokku Lõuna-Korea riikliku julgeolekunõukogu istungi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles