Moskva: USA sanktsioonid võivad nullida suhete taastamise võimaluse (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Donald Trump
Vladimir Putin ja Donald Trump Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

USA esindajatekoja otsus kiita heaks uued sanktsioonid Moskvale on «tõsine samm» paremate suhete loomise väljavaadete nullimiseks, vahendas BNS Venemaa asevälisminister Sergei Rjabkovi tänast teadet.

Esindajatekoda kiitis sanktsioonide paketi teisipäeval heaks 419 poolt- ja kolme vastuhäälega. Sanktsioonid peab veel heaks kiitma senat ja president.

«Selle eelnõu autorid ja toetajad on astumas väga tõsist sammu Venemaaga suhete normaliseerimise võimaluste hävitamise suunas,» ütles Sergei Rjabkov uudisteagentuurile TASS.

«See, mis toimus, on terve mõistuse vastane,» sõnas Rjabkov.

Kui pakett saab Valge Maja heakskiidu, siis Moskva kavatseb Rjabkovi sõnul neile reageerida.

«Me ei kavatse emotsioonidele järgi anda,» ütles Vene minister.

«Me kavatseme teha tööd siit edasi minemise nimel, otsides järjepidevalt ja järeleandmatult viise, kuidas leida kompromisse küsimustes, mis on tähtsad nii Venemaa kui USA jaoks,» lausus Rjabkov.

Donald Trump lubas valimiskampaanias parandada suhteid Venemaaga, kuid süüdistused Venemaa sekkumisest USA presidendivalimistesse on heitnud Trumpi soosivale hoiakule halba valgust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles