NATO ja Venemaa välisministrid kinnitasid terrorismivastase võitluse kava

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov, NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ja Saksa välisminister Guido Westerwelle Berliinis NATO-Vene välisministrite kohtumisel 15. aprillil 2011.
Vene välisminister Sergei Lavrov, NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ja Saksa välisminister Guido Westerwelle Berliinis NATO-Vene välisministrite kohtumisel 15. aprillil 2011. Foto: SCANPIX

NATO ja Vene välisministrid kinnitasid Berliinis toimunud kohtumisel terrorismivastase võitluse tegevuskava ja rakendusprogrammi.

Tänasel NATO-Vene välisministrite kohtumisel Berliinis oli kõne all NATO ja Venemaa koostöö terrorismivastases võitluses ning ministrid kinnitasid terrorismivastase võitluse tegevuskava ja rakendusprogrammi, teatas välisministeerium.

Samuti käsitleti olukorda Liibüas ja Afganistanis.

«On valdkondi, kus huvi NATO ja Venemaa koostööks on selgelt mõlemapoolne, nagu terrorismivastane võitlus, julgeoleku suurendamine Afganistanis ja piraatluse- ning narkootikumidevastane võitlus. Seda koostööhuvi tuleb mõlema osapoole heaks ära kasutada,» sõnas välisminister Urmas Paet.

Paet ütles, et NATOl ja Venemaal on mitmed sarnased julgeolekuriskid, kuid suhete edasiseks arenguks on vajalik suurem ettearvatavus ning usaldus. «Usaldust saavad suurendada Venemaa tegelikud poliitilised sammud, mis ei käsitle NATOt ohuna,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles