Putin teeb riigiduuma ees ülevaate valitsuse tegemistest aastal 2010

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin annab autogrammi
Vladimir Putin annab autogrammi Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin teeb täna riigiduuma ees kokkuvõtte valitsuse tegemistest aastal 2010.

Lisaks tutvustab ta selle aasta plaane majanduses, sotsiaalsfääris ja riigihalduses, vahendas RIA Novosti.

Valitsusjuht astub riigiduuma ette kell 12 kohaliku aja järgi. Pärast seda võivad kõigi nelja fraktsiooni esindajad esitada kuni kolm küsimust fraktsiooni kohta ning kümne minuti vältel anda oma hinnangu valitsuse tööle.

Tänane aruandlus valitsuse tööst on Putini jaoks kolmas omataoline. Esimest korda astus ta riigiduuma ette 6. aprillil 2009, tehes peaministrina kokkuvõtte 2008. aasta tegemistest. Tookord oli põhitähelepanu ülemaailmsel majanduskriisil ja Venemaa kriisivastastel abinõudel, lisaks rääkis ta pensionisüsteemist ning ühtsest sotsiaalmaksust.

Mullu 10. aprillil rääkis valitsusjuht globaalmajanduse kriisi kõrghetkest ja sellest, mida Vene võimud on võtnud ette riigi finantssektori stabiliseerimiseks maailmamajandust tabanud kriisi ajal.

Möödunud aastal jättis Vene majandusele oma jälje põud, mis mõjutas 43 regiooni ja hävitas kolmandiku teraviljasaagist. Ilmastikutingimused vähendasid sisemajanduse koguprodukti kasvutempot, ka tööstustoodangu juurdekasv jäi oodatule alla. Inflatsioon aastal 2010 oli 8,8 protsenti, nagu ka aastal 2009. Üks tähtsamatest majandussündmustest oli riigivara erastamise teise laine algus.

Valitsus peab igal aastal vastavalt konstitutsioonile oma tegemistest riigiduumale aru andma. Aruandluse ettevalmistamise ajal konsulteeris Putin parlamendiparteide esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles