Trump: Põhja-Korea suhtes on laual kõik võimalused (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suured ekraanid Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja Jaapani peaministri Shinzo Abega
Suured ekraanid Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja Jaapani peaministri Shinzo Abega Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump ütles pärast Põhja-Korea tänast raketistarti, et laual on kõik võimalused.

Põhja-Korea tulistas täna varahommikul välja ballistilise raketi, mis lendas üle Jaapani ja kukkus Vaiksesse ookeani. Rakett püsis õhus umbes 15 minutit ja selle tõttu käivitusid Jaapani põhjaosas ka häiresignaalid, mis kihutasid elanikke varju otsima. Kohalikele edastati samuti häiresõnumid telefonitsi. 

Jaapani elanikele edastatud häiresõnum, mis soovitas tungivalt varju otsida. Foto:  
Jaapani elanikele edastatud häiresõnum, mis soovitas tungivalt varju otsida. Foto:  Foto: Kuvatõmmis portaalist

Trump märkis kirjalikus avalduses, et ähvardavad ja destabiliseerivad sammud vaid suurendavad Põhja-Korea isolatsiooni piirkonnas ja maailmas. «Saime Põhja-Korea otsekohese sõnumi kätte,» ütles Trump.

Presidendi sõnul näitavad Põhja-Korea teod põlgust oma naabrite vastu ning Ühendriikide reaktsiooni osas on kõik võimalused laual.

Tegu on juba neljanda nelja päeva jooksul välja tulistatud raketiga Põhja-Koreas. Seekordsest raketikatsetusest ei oldud Põhja-Korea aja järgi kella kümneks õhtul kohalikele elanikele teada antud.

Kohe peale raketikatsetust vestles Jaapani peaminister Shinzo Abe Trumpiga telefonitsi enam kui 40 minutit. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles